Şırnak Şube Başkanlığı Denetleme Kurulu Başkanımız Görevine iade edildi
23 Ocak 2017, Pazartesi

          6 Ocak 2017 tarihinde yayınlanan 679 kanun hükmündeki kararnameyle kamu görevinden ihraç edilen Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanlığı Denetleme Kurulu Başkanı  ve Silopi Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Mehmet Yalgattekin bu gün sabaha karşı çıkan 683 KHK ile görev yerine iade edildi.

       Görevine iade edildikten sonra Sendika başkanlığında ziyaretleri kabul eden Yalgattekin kendi durumda olan ve herhangi bir oluşumla bağlantısı olmayan devlet memurların özgüvenlerine sahip çıkarak sabırla haklarındaki soruşturmalarının tamamlanmasını beklemesi gerektiğini söyledi. kendi durumda masum olan kamu görevinden ihraç edenlerin olduğunu belirten Yalgattekin biz hak bildiğimiz yoldan geri dönmeyerek ağırda işlense adaletin yerini bulacağına inanıyoruz dedi.

            Sağlık-Sen Şırnak Şube başkanı Giyasettin UÇAŞ ise "Dava arkadaşlarımızın suça karışması söz konusu olmaz,bundan dolayı bölgede kişiliği ile halk tarafından çok  sevilen Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanlığı Denetleme Kurulu Başkanı arkadaşımız Mehmet Yalgaetkin'in görevine iade edilmesinden dolayı büyük bir mutluluk yaşıyoruz."dedi.

            Ucaş, 15 Temmuz’da haince bir kalkışma yaşandığını, darbe girişimi, hatta ülkeyi işgal planı yapıldığını ve böylesine büyük bir hainliğin ardından suça bulaşanların, yardım ve yataklık edenlerin kamudan temizlenmesi gerektiğine işaret ederek  "Devletimiz gelen her ihbarı, her bilgiyi değerlendirerek, bu hainlerle irtibatı olabileceklerle ilgili soruşturma açtı. Soruşturmanın sonunda da çoğu sağlık çalışanının suçsuzluğu kanıtlanınca görevlerine iade edildi. Herkes devlete güvenmeli ve adaletin mutlaka tecelli edeceğine inanmalıdır." ifadelerini kullandı.

            Türkiye'nin zor bir dönemden geçtiğini dile getiren Sağlık-Sen Şırnak Şube başkanı Giyasettin Ucaş,"bu dönemde milli seferberlik ruhuyla hareket edilmesi gerektiğini kaydederek "masum ve iftiraya uğramış olanların soruşturmalarının ivedilikle sonuçlandırıp görevlerine iadelerini biran önce gerçekleştirmesini bu bağlamda Reis'i Cumhuru yıpratma çalışmasının önüne geçirilmesini yeni anayasa sürecinde daha güçlü bir şekilde zafere ulaşması temenni ediyorum." dedi


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :