Şırnak Şubemizden Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne Tepki
08 Şubat 2017, Çarşamba

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş, Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğünün temizlik hizmeti satın alımına rağmen şirket personelinin yapması gereken işleri şehit yakını ve gazilere yaptırılmasına tepki gösterdi.

Başkan Ucaş, yaşanan olaya tepki göstererek, şehit ailelerinin rencide edilmesine müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Ucaş, yaptığı yazılı açıklama ile Şırnak Halk Sağlığı Müdürlüğü yöneticilerinin her gün yeni bir skandal uygulamayı hayata geçirdiğini iddia ederek, temizlik hizmeti satın alımına rağmen şirket personelinin yapması gereken işlerin şehit yakını ve gazilere yaptırılmasına tepki gösterdi.

Ucaş, "Çalışanların izinlerine göz diken, parmak izi uygulamasıyla kişisel verilerin güvenliğini hiçe sayan Halk Sağlığı Müdürlüğü yönetimi, temizlik hizmeti satın almasına rağmen, bu şirket personelinin yapacağı işleri şehit yakını ve gazi kontenjanından kamu hizmetine alınanlara yaptırması ve bu şekilde şehit yakınlarının rencide olmasına müsamaha gösterilemez" dedi.

Cizre Toplum Sağlık Merkezi’nde sıtma işçisi olarak çalışan bir işçi, gayri resmi bir şekilde personel sorumlusu olarak görevlendirildiğini iddia eden Ucaş, "Şırnak Halk Sağlığı, tüm kamu kuruluşları gibi kendisi de ihale yolu ile temizlik hizmet alımı yapmaktadır. Hizmet alımında alınan personelleri büro, yazı işleri hizmetinde masa başı çalıştırırken şehit yakını kadrosunda memur olarak çalışanları temizlik işlerinde çalıştırması kabul edilemez bir uygulamadır. Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün şehit yakınlarına yönelik bu tavrını şiddetle kınıyoruz" dedi.

Ucaş, "Bu bağlamda halk sağlığı yöneticilerine soruyoruz; İhale yolu ile temizlik hizmet alımı kapsamında kaç personel alımı yapılmıştır, bu personeller nerelerde ve hangi işlerde çalıştırılmaktadır.Kurumunuzda şehit yakını ve gazi olarak kaç kadrolu çalışanınız vardır, bunlar hangi görevlerde çalıştırılmaktadır.Şehit ve gazı yakını kadrosunda çalışanlar kurumun temizlik işleri indir bindir, malzeme yüklemesi yapılmakta mıdır? Yapılmakta ise neye dayanarak yapılmaktadır. Şehit ve gazi yakınları mesai dışında çalıştırılıyor mu? Bu çalıştırılmaya karşılık mesai ücreti veya izin veriliyor mu. Sokağa çıkma yasağı sürecinde Şırnak merkeze şehit ve gazı yakınları görevlendirilmeleri nedeniyle yolluk ve görevlendirme ücreti ödenip ödenmediği, görevlendirme yapıldığı halde yolluk ve görevlendirme ücreti ödenmediyse neden ödenmediği.İhale yolu ile yapılan hizmet alımı personellerini büro işlerinde çalıştırırken asıl kadrolu çalışanları temizlik ve yükleri indir bindirmede çalıştırırken neden hizmet alımı yapmaya ihtiyaç duydunuz”.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Ucaş, "Dile getirdiğimiz sorunların, şehit ve gazi yakınlarına yapılan haksızlıkların neden kaynaklandığı bilinmemektedir. Gerek Sağlık Bakanlığı, gerekse valiliğimizin şehit ve gazi kadrosunda çalışan personelin, sadece şehit yakını oluşlarından dolayı yapılan bu haksızlıklara sessiz kalmayacağına inanıyoruz. Bu kadrolarda çalışan memurlar ne bizim ne de yetkililerin lütuflarıyla o kadroları almışlardır. Devletimiz, vatana hizmette bedel ödeyenlerin yakınlarına ve gazilerine sahip çıkma adına bu alımları yapmıştır. Şehit ve gazi yakınlarını, bundan dolayı rencide etmek, ötelemek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Halk Sağlığı Müdürlüğünü yukarıda sorduğumuz sorulara cevap vermeye, keyfi uygulamalarına da son vermeye davet ediyoruz.”dedi.

 

PAYLAŞ :