ŞIRNAK ŞUBEMİZ 2.OLAĞAN KULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ...
28 Ekim 2014, Salı

    Genel kurul toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Akabinde açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Giyasettin UÇAŞ, Sağlık-Sen Sendikasının Türkiye'de Alışagelmiş Sendikacılık Zihniyetini Yıkmak İçin bir Grubun büyük fedakârlıkları sonucu kurulduğunu ifade eden Anmal, Sendikamız Merhum Mehmet Akif İnan’ın çizdiği yolda haklı mücadelesinde üyelerin sorunları ile ilgilenmekten başka hiç bir amaç ve uğraştığı bir İdeoloji yoktur. İdeolojimiz gerek Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları olsun gerekse toplumsal insanlık çıkarlarına ters olan her türlü zulum ve haksızlıklara karşıdır dedi.

-IŞİD ÖRGÜTÜNÜN KATLİAMLARI DİNİMİZE VE İSLAM’A MAL EDİLEMEZ

Uçaş ”Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Ailesi olarak amacımız bu hizmet bayrağını daha ileriye taşımaktır. Bu mücadelemizi yeri geldiğinde milletin geleceği üzerine çöreklenmiş Statükoya karşı, yeri geldiğinde yeni başımızda Suriye'de,Rojavada ,Kobanide ve Şengal gibi tüm dünyada ve insanlığa zulmeden IŞİD Terör örgütleri insanlık düşmanlarına karşı aynı kararlılıkla devam edecektir.Çünkü yapılan bu vahşetler islam'la bağdaştırılamaz ve her türlü haksızlıklardan münezzeh olan kutsal dinimiz İslam'a mal edilmeyeceğini” Söyledi.

-ROJOVA,KOBANİ VE ŞENGAL’DEKİ VAHŞETE İLK TEPKİ VEREN STK MEMUR-SEN’DİR

            Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Şırnak Şubesi 2 Olağan Genel Kurul Toplantısında üyelere hitaben konuşma yapan Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,”hemen yanı başımızda Rojava ve Kobani gibi Şengal'de devam eden vahşete karşı ilk tepkisini ortaya koyan ve devletin ilgili kademeleriyle acil toplantı yapan tek sivil toplum ögütü Memur-Sen’dir” dedi.

            "Bu güne kadar onlarca organizasyonla mazlumlara yardım ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini belirten Ucaş”Memur-Sen camiası olarak biz mazlumlara yardımı slogan sendikacılığı ve reklam için yapmıyoruz biz hakka ve insanlığa hizmetin sorumluluğun bilincinde olduğumuz için yapıyoruz. Bu yardımları herhangi bir yardım toplama kampanyaları ile değil kendi bütçesinden yapıyor.Nitekim en son geçen Cuma günü kış dönemi dikkate alınarak Urfa'da yedi bin Battaniyeyi Kobani Mültecilerine teslim ettik”dedi.

BARIŞ SÜRECİ DEVAM ETTİRİLMELİDİR

            Sağlık-Sen olarak bilinçli örgütlenme ile sadece bugünü ilgilendiren değil, yarınımızı da ilgilendiren konuları takip etmekte ve yeri geldiğinde insani tepkimizi ortaya koymaktayız. Bu bağlamda ülkemiz ve bölgemiz için hayati önem arz eden Barış Süreci kararlılıkla devam ettirilmeli, en önemlisi de yepyeni, Sivil ve Özgürlükçü bir Anayasa hazırlanarak Acilen hayata geçirilmelidir. Bizler aldatmayan ve aldanmayan Sendikacılık ilkemizle emaneti taşımada ehil kalabilmenin yollarını arıyoruz. Bizler müspet hareket ilkesi ile hizmet etmeyi seçiyor; sadece ve sadece hitap ve hizmet ettiğimiz kitlenin güvenini ve dualarını arıyoruz.

            Bu vesileyle delegelerimize ve üyelerimize katılımlarından dolayı teşekkür eder Kongremizin insanlığa karşı işlenen zulüm ve zorbalıkların son bulmasına vesile olmasını cenabı haktan dilerim dedi.

            Yapılan konuşmaların ardından Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkan Vekili Sabğatullah Anmal altı aylık faaliyet,mali ve idari raporlarla ilgili hizmetlerini anlattıktan sonra üyeler yeni başkanlarını seçmek için sandık başına gitti.Tek liste ile yapılan ve 56 kişinin oy kullandığı seçim sonucunda Gıyasettin Ucaş 55 oy olarak Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı seçildi.Yapılan seçim sonucunda ise yeni yönetim kurulu şöyle oluştu.

 

Yönetim Kurulu Üyeleri;

Gıyasettin Ucaş Başkan

Sabgatullah Anmal Başkan Yrd.(Vekili

Ömer Faruk Bilen Başkan Yrd(Teşk)

Mehmet Yalçın Başkan Yrd.(Eğitim S.İ)

Gürgün Günel Başkan Yrd.(Basın İletişim)

Hatice Yılmaz Başkan Yrd.(Mevzuat T.S)

Önder Kadak Başkan Yrd.(Mali

PAYLAŞ :